19:18 24.09.2021

Судова влада італійського міста Сассарі вирішила звільнити екс-главу уряду Каталонії до з'ясування деталей іспанського ордера про арешт

2 хв читати
Судова влада італійського міста Сассарі вирішила звільнити екс-главу уряду Каталонії до з'ясування деталей іспанського ордера про арешт

Суддя апеляційного суду італійського міста Сассарі постановив звільнити колишнього главу Каталонії Карлеса Пучдемона, заарештованого в ніч на п'ятницю після того, як він прибув на Сардинію.
Арешт було здійснено відповідно до ордера, виданого владою Іспанії.
За даними іспанської газети "Паїс", суддя апеляційного суду міста Сассарі вважає, що Пучдемон має бути звільнений до прояснення деталей іспанського ордера про арешт. Зокрема, газеті "Паїс" у Міністерстві юстиції Італії повідомили, що необхідно з'ясувати, чи мав Пучдемон право на недоторканність на момент арешту.
Раніше у п'ятницю іспанська газета "Мундо" повідомляла, що в суботу Пучдемон має постати перед апеляційним судом італійського міста Сассарі. На засіданні планується, зокрема, оцінити законність затримання Пучдемона.
Зазначається, що влада Сардинії має 72 години на те, щоб ухвалити остаточне рішення з цього питання. Захист Пучдемона тим часом висловив занепокоєння у зв'язку з тим, що всі необхідні документи про арешт було передано на розгляд судової інстанції лише опівдні у п'ятницю, у зв'язку з чим на засіданні в суботу, як очікується, адвокати колишнього глави каталонського уряду звернуться з проханням про перенесення слухань для того, щоб краще підготуватися до них.
У разі, якщо суд визнає обґрунтованим право на арешт, потім має бути розглянутий ордер на видачу Пучдемона Іспанії, що також потребує часу.
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес раніше у п'ятницю заявив, що заарештований в Італії колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон має бути притягнутий до судової відповідальності.
"Очевидно, що Карлес Пучдемон має бути притягнутий до судової відповідальності та постати перед судом (в Іспанії - ІФ)", - заявив Санчес.
Співробітники поліції Італії заарештували Пучдемона в ніч на п'ятницю, коли він прибув на Сардинію. Стосовно Пучдемона діє європейський ордер на арешт: поліцейські взяли його під варту в аеропорту - відразу після прильоту на Сардинію.
Пучдемон утік з Іспанії у 2017 році після проведення референдуму про незалежність Каталонії, який у Мадриді визнали незаконним.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА