20:28 28.09.2021

Рада Європи готова допомагати Україні в побудові прокуратури еталонного світового зразка

2 хв читати
Рада Європи готова допомагати Україні в побудові прокуратури еталонного світового зразка

Рада Європи готова надалі підтримувати Україну на шляху до європейських стандартів і співпрацювати з Офісом генерального прокурора для побудови прокуратури еталонного світового зразка.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, про це представники Ради Європи заявили на конференції "Реформа прокуратури України 2019-2021 років: здобутки та подальші кроки", організованій Офісом Ради Європи в Україні, під час якої підбивалися підсумки дворічного перехідного періоду реформування органів прокуратури.

Упродовж дня експерти з міжнародних організацій, фахівці у галузі права, представники прокуратур різного рівня та громадянського суспільства обговорювали успіхи та виклики першого глобального етапу реформи прокуратури. Всі учасники дійшли згоди, що аналіз та експертна дискусія дадуть змогу визначити вектори подальшого розвитку для досягнення кінцевого результату – побудови прокуратури нового зразка, в якій кожен прокурор сповідує принципи незалежності, прозорості та доброчесності.

"Роль нових прокурорів та нової прокуратури є надзвичайно важливою для суспільства, демократії, справедливості та верховенства права в Україні", - зазначила начальниця відділу програм співпраці Департаменту впровадження прав людини, правосуддя і стандартів правової співпраці Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Лілія Гретасдоттір.

Експертна дискусія розгорнулася довкола організації роботи та сфери компетенцій новостворених органів прокурорського самоврядування та дисциплінарної відповідальності – Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження. "Успіхом є створення цих двох органів, головне завдання зараз – зберегти їхню незалежність", - зазначила старший радник Консультативної місії Європейського Союзу з правової реформи Вероніка Крісткова.

Представники громадянського суспільства та неурядових організацій поділилися досвідом співпраці з оновленою прокуратурою. Зокрема, керівник напряму "Правова політика" Американської торговельної палати в Україні Ксенія Величко зазначила: "Ми реально відчуваємо плоди співпраці з Департаментом захисту інвестицій Офісу генерального прокурора і те, як вона впливає на інвестиційну діяльність і на вирішення проблемних кейсів, з якими стикається прозорий бізнес. Сподіваємося, що ви продовжите вектор розвитку та реформи прокуратури".

"Один із наших основоположних принципів – сталий розвиток і комплексний підхід. Сьогодні, завершуючи етап кадрового очищення та трансформації органів прокуратури, ми зосереджуємося на розвитку задля ефективності інституції та довіри до неї суспільства", - підсумував заступник генерального прокурора Ігор Мустеца.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА