11:11 29.09.2021

Зеленський: Зберегти пам'ять про трагедію Бабиного Яру - наш обов'язок перед майбутніми поколіннями

2 хв читати
Зеленський: Зберегти пам'ять про трагедію Бабиного Яру - наш обов'язок перед майбутніми поколіннями

Майбутні покоління повинні знати правду про злочини нацизму для того, щоб такі трагедії в історії людства більше ніколи не повторилися, заявив президент України Володимир Зеленський у 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру.

"Збереження пам’яті про Другу світову війну, зокрема про трагедію Бабиного Яру та Голокосту, – наш обов’язок перед майбутніми поколіннями. Гідне вшанування пам’яті всіх загиблих – наш обов’язок перед минулими поколіннями. І з 2019 року ми робимо все, щоб Бабин Яр із території забуття перетворився на місце пам'яті. Гідне місце пам'яті сотень тисяч жертв, убитих у 1941-1943 роках", - ідеться в заяві, розміщеній у Telegram-каналі Зеленського у вівторок.

За його словами, в середу в усіх українських школах відбудеться національний урок, присвячений 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

"Трагедія Бабиного Яру, яка сталася в Україні 80 років тому, ніколи не повинна повторитися. Ні в Україні. Ні в інших куточках Європи. Ніде у світі. Ніколи знову. Вічна пам'ять усім жертвам Бабиного Яру! Вічна пам'ять усім жертвам Голокосту! Вічна пам'ять усім жертвам Другої світової війни!" - заявив Зеленський.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, в середу глава держави поклав квіти до пам'ятника громадянам, страченим нацистами в Бабиному Яру, і встановив лампадку до підніжжя пам'ятного знака "Менора".

У церемонії також узяв участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Пам'ять загиблих ушанували хвилиною мовчання.

Квіти від президента також покладено до пам'ятника ромам, страченим нацистами, а також до пам'ятника українській поетесі Олені Телізі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА