08:32 01.10.2021

Саркозі після винесеного судом у Франції тюремного вироку обіцяє боротися до кінця

2 хв читати
Саркозі після винесеного судом у Франції тюремного вироку обіцяє боротися до кінця

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі, якого раніше в четвер засудили до року ув'язнення, заявив, що буде вести боротьбу до кінця.

"Я подав апеляцію, щоб суд іншої інстанції вирішив спір. І я піду до кінця цим шляхом, який виходить за рамки мого особистого випадку, оскільки кожен може одного разу зіткнутися з несправедливістю", - написав Саркозі в Twitter.

Він зазначив, що "не можна карати двічі за одне й те саме. Я просто прагну, щоб законодавство здійснювалося щодо мене так само, як щодо будь-якого іншого підсудного", - додав екс-президент.

Раніше в четвер повідомлялося, що французький суд засудив колишнього президента країни Ніколя Саркозі до року ув'язнення за обвинуваченням у незаконному фінансуванні його передвиборчої кампанії 2012 року. Термін він відбуватиме під домашнім арештом і під контролем електронних засобів спостереження.

Суддя Каролін Віг’є, обґрунтовуючи обвинувачення в суді, зазначила, що кампанія 2012 року була не першою для Саркозі, тому на той час він вже добре розбирався в відповідному законодавстві.

Кримінальний суд Парижа в червні завершив розгляд справи про можливі порушення при фінансуванні передвиборної кампанії 2012 року екс-президента Саркозі. Фігурантами справи є Саркозі є ще 13 осіб.

Прокуратура вимагала засудити колишнього главу держави до року в'язниці, включно з шістьма місяцями умовного тюремного ув'язнення. Також колишньому президенту загрожував штраф у 3750 євро. Сторона захисту закликала суд виправдати Саркозі.

Судовий процес, прозваний у Франції справою "Бігмаліон", стосується передвиборної кампанії 2012 року, за підсумками якої Саркозі не зміг домогтися переобрання і програв вибори Франсуа Олланду.

Саркозі намагався через Конституційну раду Франції домогтися припинення цієї справи, проте в 2019 році цей суд відкинув аргументи екс-президента, який розраховував скористатися юридичним правилом "non bis in idem", яке передбачає, що не можна бути покараним двічі за один і той самий злочин.

Йдеться про те, що колишній глава французької держави вважав, що він вже покараний Конституційною радою в 2013 році, коли його викрили в перевищенні допустимих витрат (22,5 млн євро, встановлених для кампанії 2012 року) на більш ніж 363 тис. євро, які він повинен був відшкодувати в скарбницю.

Але це рішення було схвалене до з'ясування навесні 2014 року системи оформлення за допомогою піар-агентства "Бігмаліон" підроблених рахунків для прикриття перевитрати на численні агітаційні мітинги у рамках виборчої кампанії Саркозі близько 20 млн євро. Рахунки оформлялися на нібито проведені президентською партією UMP ("Союз за народний рух") заходи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вінницькій області на об'єкті критичної інфраструктури виникла пожежа від падіння уламків збитого БПЛА

Від початку року російські війська захопили 752 кв.км території України - ISW

Знайдено ще одного загиблого внаслідок нічної ракетної атаки на Харків 31 травня

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА