22:10 01.10.2021

Затриманий у Грузії Саакашвілі оголосив про рішення створити сім'ю з народним депутатом Єлизаветою Ясько

2 хв читати
Затриманий у Грузії Саакашвілі оголосив про рішення створити сім'ю з народним депутатом Єлизаветою Ясько

Затриманий у Грузії екс-президент Михайло Саакашвілі, який займає в Україні посаду голови виконкому Національної ради реформ, несподівано повідомив публічно про рішення створити сім'ю з українським народним депутатом від партії "Слуга народу" Єлизаветою Ясько.

Записане спільно з Ясько відеозвернення Саакашвілі поширив через соціальні мережі.

"Ми записали це відео до від'їзду до Грузії. Про те, що Грузія і Україна разом. Ми домовилися, що в разі затримання опублікуємо це відео. Я і Ліза разом. Україна підтримує Грузію! Все буде добре! Боротьба за свободу", - написав Саакашвілі в коментарі до відео.

У відеозверненні він зазначає, що вони з Єлизаветою Ясько вирішили повідомити всім, що вони разом і починають "нове життя, нову сім'ю".

"Хочемо усім побажати щастя і хотіли б, щоб усі з розумінням поставилися до нашої ситуації і побажали б щастя нам", - сказав Саакашвілі, зазначивши англійською мовою, що сподівається перемогти в боротьбі.

Тим часом у п'ятницю дружина Саакашвілі Сандра Елісабет Рулофс написала в соціальних мережах, що Михаїл Саакашвілі дотримав своє слово і повернувся в Грузію.

"Завтра ви самі оціните його героїчний і геніальний вчинок – всі на референдум! Міша здобув перемогу!", - написала Рулофс, звертаючись до прихильників опозиції із закликом прийти голосувати на виборах в органи місцевого самоврядування, які відбудуться 2 жовтня в Грузії.

Представники опозиційних партій і Саакашвілі, який є неформальним лідером партії "Єдиний національний рух" (ЄНР), вважають вибори 2 жовтня референдумом, який у разі, якщо керівна партія "Грузинська мрія" набере менше 43% голосів виборців, повинен стати причиною для призначення дострокових парламентських виборів.

Таку умову було внесено до угоди щодо виходу з політичної кризи, яка навесні поточного року була підписана за посередництва глави Євроради Шарля Мішеля між представниками керівної партії і опозиції.

Угода тривалий час відмовлялася підписувати ЄНР. Через позицію ЄНР наприкінці липня "Грузинська мрія" вийшла з угоди, заявивши, що умова про те, що будуть призначені дострокові парламентські вибори в разі, якщо керівна партія не набере 43% голосів на муніципальних виборах більше не дійсна. Пізніше, на початку вересня ЄНР заявив, що підписує угоду. Незважаючи на це в "Грузинської мрії" заявили, що не мають наміру повертатися до цього питання, угода більше не чинна і жодних дострокових парламентських виборів призначатися не буде.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА