07:27 05.10.2021

Збій у роботі Facebook був пов'язаний з неправильною зміною конфігурації на магістральних маршрутизаторах

2 хв читати
Збій у роботі Facebook був пов'язаний з неправильною зміною конфігурації на магістральних маршрутизаторах

Компанія Facebook заявила, що збій у роботі сервісу був викликаний неправильною зміною конфігурації на магістральних маршрутизаторах, дані користувачів не постраждали.

"Наші сервіси тепер знову підключені до мережі, і ми активно працюємо над тим, щоб повністю повернути їх до звичайної роботи", - йдеться в повідомленні на сайті Facebook.

Зазначається, що інженери компанії з'ясували, що причиною збою стали зміни конфігурації на магістральних маршрутизаторах, які відповідають за координацію мережевого трафіку між центрами обробки даних.

"Цей збій у мережевому трафіку надав каскадного впливу на спосіб зв'язку наших центрів обробки даних, що призвело до того, що наші служби перестали працювати", - повідомили в Facebook.

"Наразі ми хочемо прояснити, що, на нашу думку, основною причиною цього збою було неправильне внесення змін до конфігурації", - заявили в компанії.

"У нас також немає доказів того, що призначені для користувача дані були скомпрометовані в результаті цього збою", - додали в Facebook.

"Ми приносимо вибачення всім постраждалим і працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що сталося сьогодні, щоб ми могли продовжувати робити нашу інфраструктуру більш стійкою", - повідомили в компанії.

Раніше глава компанії Facebook Марк Цукерберг повідомив про відновлення роботи Facebook, WhatsApp і Instagram і вибачився за збій.

"Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger тепер повертаються в Мережу. Вибачте за сьогоднішній збій - я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв'язку з близькими вам людьми", - написав Цукерберг у Facebook.

Збій тривав приблизно шість годин.

Раніше повідомлялося про збої роботи Facebook, Instagram, WhatsApp. Потім стали надходити повідомлення про можливі проблеми у Google, Twitter, TikTok і багатьох інших онлайн-сервісів. Також надходили дані про перебої в роботі Amazon Web Services, T-Mobile, AT & T.

Крім того, сервіс Downdetector отримав інформацію про деякі збої в електронних системах Southwest Airlines, Bank of America, Snapchat, Gmail, Telegram.

Телеканал Fox News називав те, що відбувається "найтривалішим в історії відключенням соцмереж у всьому світі". Також телеканал зазначив, що починають циркулювати чутки про те, що Facebook і Instagram могли постраждати від хакерів.

Експерти, яких опитують американські ЗМІ, поки вважають за краще говорити про суто технічні передбачувані причини збоїв.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА