16:37 06.10.2021

Начальнику служби безпеки КП "Київпастранс" повідомлено про підозру

2 хв читати
Начальнику служби безпеки КП "Київпастранс" повідомлено про підозру

Начальнику служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП "Київпастранс" повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило збитки в розмірі 3,3 млн грн, виділених на організацію охорони об'єктів критичної інфраструктури Києва.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, у 2019 році КП "Київпастранс" підписало з переможцем тендеру - приватною охоронною компанією - договір про надання послуг із фізичної охорони об’єктів підприємства, зокрема станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами.

Надалі на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства бюджетні кошти в сумі понад 4,1 млн грн. Однак, досудовим розслідуванням встановлено, що обсяги та вартість охоронних послуг не відповідали заявленим у документах. Фірма не мала в штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору та залучала до чергувань сторонніх осіб без відповідної кваліфікації. На окремих об'єктах охорона була відсутня взагалі.

Вищезазначені порушення залишилися без уваги начальника служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП "Київпастранс", який безпосередньо мав перевірити обсяги послуг, що надаються. За висновком судової економічної експертизи, зазначеними діями комунальному підприємству завдано збитків на суму 3,3 млн грн.

У липні 2021 року також повідомлено про підозру керівнику зазначеної охоронної структури за фактом привласнення коштів. Його дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

Росіяни обстріляли десять громад у прикордонні Сумської області

2 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА