08:17 07.10.2021

США перекинули в Європу чотири стратегічні бомбардувальники B-1B

2 хв читати
США перекинули в Європу чотири стратегічні бомбардувальники B-1B

Сполучені Штати перекинули на передову базу Ферфорд у Великій Британії дві пари стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer, повідомило Європейське командування США.

"Бомбардувальники B-1B Lancer, допоміжне обладнання і персонал зі складу 9-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї з бази ВПС Дайс (штат Техас) прибули на базу Королівських ВПС Ферфорд в Англії для виконання давно запланованої місії оперативної групи бомбардувальників", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Європейське командування спільно зі Стратегічним командуванням США регулярно проводять такі операції з 2018 року із залученням стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer, B-52H Stratofortress і B-2 Spirit.

Місії стратегічних бомбардувальників ВПС США в Європі дозволяють екіпажам тренуватися в розгортанні на незнайомих аеродромах і взаємодіяти з союзниками з НАТО і партнерами для підвищення боєготовності, зазначається в повідомленні.

"Тренуючись і інтегруючись з нашими союзниками і партнерами, ми розширюємо нашу здатність адаптуватися до викликів і протистояти супротивникам на глобальному рівні", - сказав командувач ВПС США в Європі і Африці генерал Джефф Харрігян.

При цьому він зазначив, що стратегічні бомбардувальні місії на театрах військових дій у зоні відповідальності Командування ВПС США в Європі демонструють унікальну здатність американських ВПС швидко розгортатися і інтегруватися з союзниками з НАТО і партнерами, забезпечуючи при цьому необхідну підготовку для спільних сил.

При підльоті до Великої Британії американські бомбардувальники супроводжувалися винищувачами британських Королівських ВПС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА