18:45 25.10.2021

МСЕ підтвердив реєстрацію частотного ресурсу нового українського супутника "Січ-2-30", запуск планують у грудні

2 хв читати
МСЕ підтвердив реєстрацію частотного ресурсу нового українського супутника "Січ-2-30", запуск планують у грудні

Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) підтвердив реєстрацію частотно-орбітального ресурсу нового українського космічного супутника "Січ-2-30".

Як наголошується в повідомленні на сайті Українського державного центру радіочастот (УДЦР), частотно-орбітальний ресурс для супутника "Січ-2-30" включений до Міжнародного довідкового реєстру частот МСЕ на всіх запланованих орбітах - позитивне рішення МСЕ було оприлюднено 19 жовтня 2021 року в Міжнародному інформаційному циркулярі частот №2957.

Третій за період незалежності України і перший за останні 10 років космічний супутник "Січ-2-30" планується до запуску в грудні.

Всі роботи з реєстрації частотно-орбітального ресурсу для супутника "Січ-2-30" проводилися УДЦР на замовлення Національного центру управління та випробувань космічних засобів.

"Завершення процесу реєстрації частотно-орбітального ресурсу для супутника "Січ-2-30" є важливим кроком для здійснення запуску українського космічного апарату дистанційного зондування Землі. Це дасть змогу Україні як державі-члену МСЕ здійснювати належний міжнародний правовий захист його частотних присвоєнь від можливих шкідливих радіозавад", - наведено у повідомленні слова директора науково-методичного департаменту УДЦР Володимира Корсака.

Міжнародний союз електрозв'язку (англ. International Telecommunication Union, ITU) розподіляє радіочастотний спектр і супутникові орбіти в глобальному масштабі, розробляє технічні стандарти, забезпечує можливість ефективного приєднання мереж і технологій та прагне поліпшити доступ до ІКТ для спільнот усього світу.

Як повідомлялося, у травні 2021 року Конструкторське бюро (КБ) "Південне" ім. Янгеля підписало контракт із європейською компанією ISILaunch (Нідерланди) з виведення на орбіту космічного апарату "Січ-2-30".

Раніше, у квітні 2021 року Кабінет Міністрів України визначив держпідприємство "Конструкторське бюро (КБ) "Південне" ім. Янгеля" замовником робіт із забезпечення запуску космічного апарата дистанційного зондування землі (ДЗЗ) "Січ-2-1" та його страхування.

У документах зазначено, що "Січ-2-1" планується включити до європейської програми ДЗЗ Copernicus, а інтервал просторової розрізненості 5-10 м широко затребуваний у народному господарстві. Прямий економічний ефект очікується завдяки продажу комерційним структурам щонайменше150 тис. кв. км і оцінюється в $5 млн на рік лише за рахунок даних, отриманих із України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА