12:33 31.10.2021

Позачергові вибори міського голови Харкова проходять у робочому режимі, але явка дуже низька - КВУ

2 хв читати
Позачергові вибори міського голови Харкова проходять у робочому режимі, але явка дуже низька - КВУ

Позачергові вибори міського голови Харкова проходять без серйозних порушень, повідомив представник ХОО Комітету виборців України Віталій Носачов.

"Голосування триває в нормальному робочому режимі, але дуже-дуже слабо", - сказав Носачов на брифінгу в неділю.

За його словами, представники КВУ відвідали дільниці в центральних районах міста, але ніде станом на 11:00 явка не досягла 10%.

"Явка надзвичайно низька. Ми поки що центр міста об'їжджаємо, до спальних районів не дісталися. Наразі в центральних районах (Київський, Шевченківський, Основ'янський) явка надзвичайно низька, навіть з урахуванням того, що на місцевих виборах завжди явка менша. Там, де ми побували, ніде до 10% явка не дотягнула", - сказав Носачов.

Він припустив, що вкрай низька явка може бути пов'язана з низкою чинників. По-перше, на місцевих виборах явка завжди нижча. По-друге, могла вплинути заява народного депутата (слуга народу) Михайла Радуцького про те, що на дільниці пускатимуть тільки за наявності сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту. Крім того, Носачов не виключив, що на явку могла вплинути пандемія (найчастіше хворіють літні люди, які, як правило, є найбільш дисциплінованими виборцями).

Носачов наголосив, що насправді для того, щоб проголосувати на виборчій дільниці необхідні тільки паспорт і маска й закликав людей голосувати активніше.

"Черг немає. Дільниці напівпорожні. Небезпека (заразитися внаслідок перебування серед великого скупчення людей - ІФ) мінімальна", - сказав Носачов.

Як повідомлялося, 31 жовтня в Харкові проходять позачергові вибори міського голови. Їх призначили у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року.

На посаду міського голови претендують 10 кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА