18:30 01.11.2021

У Харкові "ОПОРА" виявила фальсифікації протоколів на користь Терехова ще на 9 дільницях

2 хв читати
У Харкові "ОПОРА" виявила фальсифікації протоколів на користь Терехова ще на 9 дільницях

Спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" виявили сфальсифіковані протоколи підрахунку голосів на дев'яти дільницях у Новобаварському районі Харкова.

"У результаті (фальсифікацій - ІФ) кількість голосів у кандидатів Костянтина Немічева і Олександра Скорика зменшилася на 160 і 237 відповідно, а в (Ігоря - ІФ) Терехова збільшилася на 397 голосів...",- повідомляється на сайті Опори.

Представники мережі були спостерігачами на 19 дільницях у Новобаварському районі та отримали протоколи підрахунку голосів у дільничних виборчих комісіях. Порівнявши ці протоколи з протоколом тервиборчкому, спостерігачі встановили, що на дев'яти дільницях було сфальсифіковано протоколи про результати виборів на користь секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, який балотується від "Блоку Кернеса - Успішний Харків". Порушення було виявлено на ділянках №631180, 631193, 631197, 631201, 631205, 631211, 631177, 631189, 631200.

В "ОПОРІ" зазначають, що, як правило, на тих дільницях, де в протоколі ТВК зазначено, що Скорик і Немічев набрали 0 або 1 голос, у протоколах ДВК, які отримали спостерігачі, кількість голосів, відданих за цих кандидатів, була значно більшою.

Раніше в понеділок спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь Терехова (+70 голосів) на виборчій дільниці №631675 в Основ'янському районі Харкова.

За всіма виявленими фактами фальсифікації протоколів підрахунку голосів "ОПОРА" написала заяву до поліції.

Як повідомлялося раніше, згідно з результатами екзитполу, проведеного на замовлення Комітету виборців України соціологічним центром Human Research і компанією New Image Marketing (обидва входять до Харківської соціологічної мережі), в першому турі висуванця "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігоря Терехова підтримали 53,8% тих, хто проголосував. Його найближчого конкурента, самовисуванця Михайла Добкіна - 24,5%. Сам Добкін скептично оцінив результати екзитполу та заявив, що насправді набрав 35%, а Терехов - 41%.

Згідно з даними паралельного підрахунку голосів, проведеного Громадянською мережею "ОПОРА", Терехова підтримали 50,06% (похибка трохи більше ніж 1%), Добкіна - 28,21% (похибка 0,8%).

31 жовтня в Харкові пройшли відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

На посаду міського голови претендують 10 кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА