07:29 03.11.2021

Гасла не вирішать проблеми клімату – відповідь постпреда КНР на критику з боку Байдена

2 хв читати
Гасла не вирішать проблеми клімату – відповідь постпреда КНР на критику з боку Байдена

Вирішення проблеми глобальної зміни клімату потребує реальних дій, а не просто гасел і проведення масових заходів, заявив постпред КНР при ООН Чжан Цзюнь у відповідь на критику президента США Джо Байдена на адресу китайського лідера Сі Цзіньпіна за його відсутність на кліматичному саміті в Глазго.

"Реагування на зміну клімату вимагає незламної рішучості та послідовних дій, а не порожніх гасел політики, що не зазнає змін, розкішних кортежів та багатолюдного оточення, і навіть безвідповідального ризику зараження (коронавірусом - ІФ)" - написав дипломат у Twitter.

Він зазначив, що Китай уже оголосив про свій план дій та політичні цілі, нагадавши, що на відміну від Сполучених Штатів ніколи не виходив з Паризької угоди щодо клімату.

"Уряд США має сумлінно виконувати свої зобов'язання та вживати конкретних заходів щодо скорочення викидів, а не намагатися відвернути увагу та звинувачувати інших", - заявив Чжан Цзюнь.

Байден у вівторок заявив, що Росія та Китай припустилися помилки, оскільки не зробили достатній внесок у конференцію зі зміни клімату COP26.

"Чесно кажучи, я вважаю, що для Китаю було великою помилкою не з'явитися на COP26. Те ж саме стосується і Росії", - сказав Байден на прес-конференції в рамках саміту.

За його словами, єдине та основне, що привертає увагу світу – це проблема клімату. "Всюди... від Ісландії до Австралії, і це величезна проблема", - сказав Байден.

"А вони (Китай - ІФ) усунулися. Те саме стосується і Путіна, Росії. Тундра горить, дійсно горить. У них серйозна кліматична проблема, а вони мовчать, коли йдеться про те, щоб щось із цим робити", - зазначив він.

Сі Цзіньпін відмовився від особистої участі у саміті та обмежився вітальним словом до учасників, президент РФ Володимир Путін записав відеозвернення до учасників однієї з його сесій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд грн - нарада в Зеленського

Зеленський провів у Харкові нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону

СБУ заочно повідомила про підозру Валентину Матвієнко, яка сприяє війні РФ проти України

Студентам на окупованій території та за кордоном дозволять надавати військово-облікові документи до вишів після скасування воєнного стану

Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки

На будівництво всіх запланованих Генштабом ліній фортифікацій кошти виділено повним обсягом - прем'єр

Для Харкова та області є відповідні програми забезпечення світлом і теплом, це пріоритет - глава Міненерго

За минулу добу відбулося 113 бойових зіткнень, від початку доби - ще 37 - Генштаб ЗСУ

Українські пілоти, які пройшли навчання у США на F-16, попрямують до Європи для подальшої підготовки

На Донеччині прикордонники взяли в полон російського окупанта, який одягнув кітель української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА