07:21 05.11.2021

Особистий лікар Саакашвілі знову заявив про необхідність його переведення до багатопрофільної клініки

2 хв читати
Особистий лікар Саакашвілі знову заявив про необхідність його переведення до багатопрофільної клініки

Особистий лікар екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який більше місяця продовжує голодування в Руставській в'язниці, Ніколоз Кіпшидзе знову висловив думку про необхідність його переведення до багатопрофільної клініки.

Коментуючи після відвідин Саакашвілі у в'язниці інформацію про проблеми з пам'яттю екс-президента, лікар заявив журналістам, що це не повинно дивувати, якщо враховувати факт голодування, стресу, перенесеної в минулому коронавірусної інфекції (COVID-19) та "цілого букету" проблем.

Кіпшидзе вважає, що слід очікувати погіршення стану Саакашвілі.

"Коли я увійшов, спочатку ми розглянули останні тести, які були зроблені сьогодні ввечері. У тестах нічого такого серйозного не було, проте дещо погіршилося. Не скажу, що ми побачили якісь драматичні показники. (...) Його стан такий самий, як був учора, дещо погіршується. Отже, це не нове. Під час голодування людині стає гірше, і ми матимемо більше проблем попереду", - сказав він, зазначивши, що вважає, що Саакашвілі потрібна госпіталізація.

"Під час голодування ушкоджується не тільки печінка, а й весь організм. Тому його мають оглянути багато фахівців", - заявив Кіпшидзе, зазначивши, що саме тому необхідно перевести Саакашвілі до багатопрофільної лікарні.

Кіпшидзе також повідомив, що Саакашвілі відмовляється зустрічатися з чинним консиліумом лікарів доти, доки не буде допущений до нього альтернативний консиліум, до якого увійде його особистий лікар з Голландії, який лікував його під час захворювання на коронавірусну інфекцію, і ще кілька інших лікарів.

"Однак він не відмовляється від першої комісії (багатопрофільної групи лікарів, яка стежить за станом його здоров'я). Поки не зустрінеться з другою комісією, не зустрічатиметься з першою. Це в жодному разі не тому, що перший консиліум був поганим. Обидві комісії йому подобаються, але хоче побачити й альтернативну", - сказав лікар, зазначивши, що через відмову Саакашвілі зустрічатися з чинною комісією лікарів у п'ятницю, запланована зустріч консиліуму не відбудеться.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за добу здійснив один ракетний та 47 авіаударів

На Київщині від атаки БПЛА та ракет є пошкодження електромереж, також двоє постраждалих і руйнування

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени першого півфіналу "Євробачення-2024" подякували за підтримку України

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА