12:58 07.11.2021

ЮНІСЕФ доставив в Україну близько 3 млн доз вакцини Moderna в рамках COVAX

2 хв читати
ЮНІСЕФ доставив в Україну близько 3 млн доз вакцини Moderna в рамках COVAX

 Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну в неділю 2 млн 930 тис. 300 доз вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 виробництва компанії Moderna, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"Україна отримує вакцини безкоштовно в межах COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн", - ідеться в повідомленні.

"Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19... Moderna – це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію", – сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Загалом у рамках COVAX разом із цією поставкою ЮНІСЕФ доставив 7 млн 415 тис. 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Sinovac).

"Ми сподіваємося, що всі вчителі отримають щеплення якомога швидше, зокрема вакцинами із цієї партії, щоб школи були відкритими й діти повернулись у класи... Згідно із найновішим опитуванням, проведеним ЮНІСЕФ, 42% українців, які ще не вакцинувалися, готові щепитися – це обнадійливо. Будь ласка, отримайте захист зараз", - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

У свою чергу у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вітають доставку вакцини Moderna з ініціативи COVAX в Україну. "Завдяки зусиллям кожного зараз в Україні є достатньо вакцин, які дають змогу вакцинувати сто тисяч людей щодня", – сказав представник ВООЗ і голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Зберігання та логістику отриманих від COVAX вакцин із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс із вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель і логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великої Британії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА