14:13 11.11.2021

Українська делегація у ТКГ підтримала намір голови СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ в ОРДЛО на засіданні ради організації у Відні

2 хв читати
Українська делегація у ТКГ підтримала намір голови СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ в ОРДЛО на засіданні ради організації у Відні

Під час засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі представники української делегації у ТКГ підтримали намір голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні винести питання перешкоджання діяльності СММ в окремих районах Донецької та Луганської областей на засідання постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє прес-служба делегації.

"Українська делегація підтримала намір голови СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні. Питання обмеження свободи пересування СММ ОБСЄ стало головним під час консультацій і сконцентрувало на собі головну увагу", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому в Telegram у четвер.

Уточнюється, що українську делегацію під час засідання очолив Олександр Мережко, заступник голови делегації, народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

В українській делегації зазначають, що під час засідання у середу розглядали питання безпеки, соціально-економічної та гуманітарної сфери, а також питання, пов'язані з екологією, зокрема можливість візиту інспекторів МАГАТЕ до ОРДЛО.

"Під час консультацій робочої групи з соціальних та економічних питань було розглянуто питання водопостачання, забезпечення мобільного зв'язку. Учасники погодили можливість візиту інспекторів МАГАТЕ для перевірки місць зберігання ядерного матеріалу", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв'язку з конфліктом, відкриття КПВВ, суворого дотримання режиму припинення вогню та виконання рішень Паризького саміту.

"Наступне засідання заплановане на 24 листопада", - резюмують у делегації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА