11:44 12.11.2021

Втручання Саакашвілі у внутрішні справи Грузії неприйнятне - Гарібашвілі телефоном Зеленському

2 хв читати
Втручання Саакашвілі у внутрішні справи Грузії неприйнятне - Гарібашвілі телефоном Зеленському

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі в телефонній розмові з українським президентом Володимиром Зеленським заявив, що вважає неприйнятним втручання колишнього грузинського лідера, громадянина України Міхеіла Саакашвілі у внутрішні справи країни, повідомляє у п'ятницю прес-служба грузинського уряду.

У повідомленні зазначається, що ініціатором телефонної розмови був Зеленський. Він поцікавився станом здоров'я Саакашвілі, який у понад місяць голодує.

"Іраклій Гарібашвілі повідомив йому, що ув'язнений Саакашвілі, як і інші ув'язнені, перебуває під наглядом з першого дня перебування у виправній установі й цілодобово отримує відповідну медичну допомогу. За словами глави уряду Грузії, Саакашвілі як громадянинові України дозволено бачитися з його адвокатами, членами сім'ї, а також із депутатами парламенту Грузії", - зазначено в повідомленні прес-служби.

Гарібашвілі також повідомив Зеленському, "як було здійснено переведення Саакашвілі в тюремну лікарню, і як він чинив опір, ображав співробітників словесно і фізично", інформує прес-служба. Наголошується, що дії адміністрації пенітенціарної установи відповідали закону.

У повідомленні також зазначено, що під час телефонної розмови глава уряду Грузії назвав незаконні дії Міхеіла Саакашвілі "провокаційними, деструктивними та загрозливими стабільності країни й заявив, що втручання громадян України у внутрішні справи Грузії неприпустиме".

Гарібашвілі нагадав, що Саакашвілі незаконно перетнув кордон Грузії, хоча він уже був засуджений і обвинувачений у республіці в інших кримінальних справах. Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його відразу, тільки-но він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА