09:21 16.11.2021

За здоров'ям Саакашвілі у тюремній лікарні стежитиме група запрошених лікарів - Мін'юст Грузії

2 хв читати
За здоров'ям Саакашвілі у тюремній лікарні стежитиме група запрошених лікарів - Мін'юст Грузії

Група медиків щодня повідомлятиме про стан здоров'я колишнього президента Грузії, нині громадянина України Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в грузинській тюремній лікарні, заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе.

"Пенітенціарна система має усі необхідні засоби для ефективного контролю здоров'я ув'язненого Саакашвілі та його подальшої реабілітації", - сказав міністр у вівторок на брифінгу.

Він повідомив, що для контролю над здоров'ям Саакашвілі пенітенціарна служба додатково запросила групу лікарів. "Група медиків щодня сповіщатиме громадськість про стан здоров'я ув'язненого Саакашвілі, щоб розвіяти будь-яку розповсюджувану дезінформацію", - сказав міністр.

Брегадзе також заявив, що розглядається питання про можливу зустріч омбудсмена України Людмили Денісової із Саакашвілі у тюремній лікарні.

"Ми намагаємося максимально захистити здоров'я всіх ув'язнених, зокрема й ув'язненого Саакашвілі, тому пані Денісова поки що не зустрілася з Саакашвілі. До нас надійшов лист від міністерства закордонних справ щодо пані Денісової, ми розглянемо та обов'язково відповімо", - сказав міністр на брифінгу.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

У Грузії Саакашвілі проходить у декількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА