14:06 17.11.2021

Корнієнко сподівається, що Зеленський до кінця поточної сесії внесе до ВР законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації

1 хв читати
Корнієнко сподівається, що Зеленський до кінця поточної сесії внесе до ВР законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко розраховує, що президент України Володимир Зеленський подасть законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації до кінця поточної сесії парламенту, яка завершиться 21 січня.

"У п'ятницю буде зустріч (щодо підготовки законопроекту - ІФ), після неї буде створено робочу групу при комітеті Костіна (голова комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін - ІФ), і буде текст "скинуто" на сайт (парламенту - ІФ) на обговорення. Далі його обговорюватимуть певний час: можливо, десь до середини грудня, можливо, місяць дамо. Потім спробуємо на базі комітету зібрати вже фінальний текст, запропонувати його президенту через комісію з питань правової реформи. І, гадаю, президент на шостій сесії внесе (законопроект - ІФ)", - пояснив Корнієнко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

Водночас він розраховує, що ВР встигне до кінця поточної сесії направити документ до Конституційного Суду для отримання висновку щодо відповідності його положенням Основного закону.

Корнієнко також наголошує на доцільності внести законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації в український парламент до нового року, "щоб за цей час, доки будуть свята, була можливість подати альтернативні законопроекти, але враховуватиме ступінь готовності тексту та зауваження громадськості".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА