12:07 18.11.2021

Кулеба: РФ своїми діями добиває "нормандський формат"

1 хв читати
Кулеба: РФ своїми діями добиває "нормандський формат"

Росія демонструє, що не зацікавлена в розвитку "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на сході України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Росія своїми діями просто добиває "нормандський формат", демонструє, що вона не зацікавлена в його розвитку, і, безумовно, підриває залишки довіри до себе", - сказав Кулеба під час онлайн-брифінгу в четвер.

Він наголосив, що домовився з главами МЗС Німеччини та Франції, що вони "не подарують Росії розкіш знищити "нормандський формат" чужими руками".

"Ми будемо працювати над залученням Росії до переговорного процесу, до дипломатичних зусиль з урегулювання цього конфлікту. Те, що Росії після такої публікації (публікації дипломатичного листування глав МЗС РФ, Німеччини та Франції – ІФ) не можуть довіряти навіть дипломати, безумовно, додатково ускладнить цю роботу, але ми будемо працювати, тому що Україна зацікавлена в мирі, у справедливих рішеннях і в безпеці", - розповів глава МЗС України.

Кулеба додав, що єдиною альтернативою дипломатичному процесу є військовий процес.

"Україна разом із Німеччиною та Францією наполягають і продовжуватимуть наполягати на тому, що нам потрібно рухатися шляхом виконання Мінських домовленостей, шляхом подальшого функціонування "нормандського формату", - зазначив він.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ РФ оприлюднило дипломатичне листування російського міністра Сергія Лаврова з главами МЗС Франції та Німеччини Жаном-Івом Ле Дріаном та Гайко Маасом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА