13:57 22.11.2021

КМДА надала дозвіл на будівництво Roshen Concert Hall на Відрадному - "Євросолідарність"

2 хв читати
КМДА надала дозвіл на будівництво Roshen Concert Hall на Відрадному - "Євросолідарність"

Київська міська державна адміністрація надала дозвіл на будівництво концерт-холу Roshen на місці Палацу культури ім. Корольова на Відрадному, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

У партії нагадали, що проект реалізується коштом компанії Roshen та Фонду Порошенка.

"Цей проект розрахований на допомогу українським вітчизняним артистам – і симфонічним оркестрам, і Філармонії, і консерваторіям, багатьом найталановитішим українським музикантам. Це – виховання нації. І дуже важливо, що це робиться не на Хрещатику, а тут, на Відрадному", – зазначив п'ятий президент України, лідер партії "Євросолідарність" Петро Порошенко.

"Це буде центром культури, центром розвитку цілого Києва. І багато артистів світового рівня, багато оркестрів світового рівня приїхали б давно в Україну. Але ніколи вони тут не були, бо не було місця, де могли б оцінити по-справжньому цей рівень. Roshen надихнувся прикладами Microsoft Theater та Карнегі-холу", - додав він.

Концерт-хол Roshen стане першим в Україні концертним залом для виступів великого симфонічного оркестру з хором. Він матиме великий акустичний концертний зал на 1800 глядачів та камерний зал на 400 глядачів, а також необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів та хорів.

Як повідомлялося, концерт-хол продовжить низку масштабних проектів, які вже реалізовані командою Порошенка - це і найбільший у світі річковий світломузичний фонтан "Рошен" у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримка археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького в Польщі, будівництво єдиного за часів незалежності Театру на Подолі, а також зимове містечко Roshen Winter Village у Києві та зоопарк міжнародного рівня у Черкасах.

Проект концерт-холу було представлено у жовтні 2020 року. У травні 2021 року норвезьке архітектурне бюро Snohetta, яке створило проекти нової Олександрійської бібліотеки в Єгипті, оперного театру в Осло, а також павільйону Національного меморіального музею 11 вересня у Нью-Йорку, виграло міжнародний архітектурний конкурс на найкращий проект концерт-холу Roshen.

Відкриття Roshen Concert Hall планується у 2025 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА