07:32 25.11.2021

Ядерний комплекс КНДР у Йонбені продовжує роботу

1 хв читати
Ядерний комплекс КНДР у Йонбені продовжує роботу

Північна Корея, схоже, продовжує експлуатацію ядерного реактора, що виробляє плутоній, у комплексі ядерних досліджень у Йонбені, повідомляє американський ресурс 38 North, який відстежує діяльність Пхеньяну, з посиланням на недавні супутникові знімки.

"Пар виходить із генераторного залу реактора, що вказує на те, що принаймні один із генераторів працює", - йдеться у повідомленні.

"Крім того, вода продовжує скидатися з допоміжної труби до каналу, що веде до річки Курен", - зазначає 38 North.

У вересні МАГАТЕ в опублікованій доповіді заявило, що Північна Корея, напевно, відновила роботу з виробництва палива для ядерної зброї на основному ядерному комплексі в Йонбені з липня 2021 року.

Згідно з даними, представленими в доповіді, йдеться про реактор потужністю 5 МВт на об'єкті, який виробляє плутоній - один із ключових компонентів для виробництва ядерної зброї.

Крім того, у звіті МАГАТЕ йдеться, що також існують свідчення робіт у радіохімічній лабораторії в Йонбені в період із середини лютого до початку липня.

Йонбен - найбільший ядерний об'єкт КНДР, заснований 1964 року. За підсумками другого саміту США-КНДР, північнокорейська сторона заявляла, що Пхеньян був готовий "назавжди і повністю" закрити ядерні об'єкти в Йонбені в обмін на часткове зняття міжнародних санкцій. Угоди під час саміту досягнуто не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сіра зона" на півночі Харківщини не збільшилася, відбуваються активні бої - Синєгубов

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА