13:10 29.11.2021

Посол Німеччини в Україні: Закон про деолігархізацію може бути лише першим кроком у боротьбі з олігархами

2 хв читати
Посол Німеччини в Україні: Закон про деолігархізацію може бути лише першим кроком у боротьбі з олігархами

Конкретними кроками у боротьбі з олігархами в Україні будуть антимонопольне законодавство та зміцнення правоохоронних органів, заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Як і щодо СБУ, я думаю, що він (закон про деолігархізацію - ІФ) може бути лише першим кроком. Якщо Україна дійсно хоче боротися з олігархами, треба змінити низку законів, насамперед антимонопольні закони. Я знаю, що їх уже опрацьовують. Ми будемо дивитися на більше, ніж закон про деолігархізацію, який, на мою думку, був радше публічним кроком для того, щоб сказати: "Я хочу боротися з олігархами". Конкретними кроками будуть антимонопольне законодавство, зміцнення правоохоронних органів. Йдеться про політичну волю, адже Україна має інституції, які можуть це здійснити", - сказала Фельдгузен в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Посол Німеччини наголосила, що якщо з'ясується, що Рада національної безпеки і оборони України робить щось незаконно, то колись це буде в суді, і це означатиме, що Україна втратила час.

"Якщо ж РНБО показує і олігархам, і населенню, що є політична воля по-справжньому боротися з олігархами, можливо, для перехідного періоду це теж непогано", - зазначила вона.

Водночас дипломат підтвердила, що остаточне рішення все ж таки має бути за судами, а не РНБО.

Крім того, Фельдгузен повідомила, що за останні сім років Україна досягла дуже багато у сфері боротьби з корупцією.

"Я знала Україну, яка була зовсім іншою. Я знаю, що зміниться ще покоління до того, як в Україні боротьба з корупцією буде на такому ж рівні, як, наприклад, у Німеччині, Польщі, інших країнах. Ми допомогли, щоб Україна мала спеціалізовані інституції. До речі, це теж відрізняє Україну від нас, тому що у нас цим займається прокуратура і суди, а причина полягала в тому, що судді, які були у 2014 році, просто належно не працювали. Нині є антикорупційні інституції, ми їх дуже підтримуємо, нам дуже прикро, що поки що немає спеціального прокурора. Я сподіваюся, що цей процес відбору таки завершиться", - сказала німецький посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА