13:29 29.11.2021

Дії Бутусова ускладнять переговори України у ТКГ - Арестович

2 хв читати
Дії Бутусова ускладнять переговори України у ТКГ - Арестович

Використання головним редактором сайту "Цензор.НЕТ" Юрієм Бутусовим великокаліберної артилерії ускладнять переговори Української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив речник делегації у ТКГ Олексій Арестович.

"Ми отримали вже повний набір ускладнень. У Росії та окупованих нею ОРДЛО з'явився привід говорити про те, що Україна першою порушує Мінські угоди", - розповів Арестович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами речника ТКГ, дії Бутусова також завдають шкоди військово-дипломатичним контактам України із західними партнерами.

"Військово-політичне керівництво країни змушене пояснювати західним партнерам, чому в ситуації, коли біля кордонів України перебуває майже стотисячне зосередження російських військ, триває найскладніша дипломатична боротьба, якийсь журналіст Бутусов дозволяє собі створювати інформаційний привід, який однозначно трактується так: Україна не контролює власні збройні сили", - сказав він.

Крім того, як додав Арестович, дії Бутусова, де б він насправді не перебував, стріляючи з артилерії, чи то зона проведення ООС чи тренувальний полігон, не укладаються в норми журналістської етики, а також створюють проблеми для української армії.

"Бутусов підставляє професію, журналістів, країну, армію. У ДБР вчора дуже чітко сказали: справа не стільки в Бутусові, скільки у вищому командному складі, який допустив це. Наразі розпочнуться проблеми у військових", - сказав речник ТКГ.

Як повідомлялося, 28 листопада 2021 року головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов виклав відео, де він здійснює постріли з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм, супроводжуючи постріл словами: "по окупантам вогонь". Пізніше Бутусов дописав, що відео зняли давно під час тренувань підрозділів територіальної оборони одного з регіонів України.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомили, що оприлюднення таких матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці Української держави, саме відео та законність дій буде вивчено у порядку статті 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також з речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) та ст. 437 КК (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

У ДБР також повідомили про майбутні перевірки можливих посадових порушень тими особами, які допустили цивільного до відповідного озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА