19:25 29.11.2021

"Омікрон" виявлено в Іспанії

1 хв читати
"Омікрон" виявлено в Іспанії

Мікробіологічний підрозділ лікарні "Грегоріо Мараньйон" у Мадриді повідомив про виявлення першого випадку зараження новим "південноафриканським" штамом коронавірусу "омікрон", інформує видання "Паїс".

Газета нагадує, що раніше цей штам було виявлено в Ізраїлі, Марокко, Японії, а також у деяких країнах Азії та Європи, включно з Португалією.

За даними "Паїс", у зв'язку зі ситуацією, що складається, Іспанія вимагатиме негативного тесту на коронавірус від усіх, хто прибуває з країн високого ризику, зокрема з Ботсвани, Зімбабве, Лесото, Мозамбіку, Намібії, Есватіні (Свазіленду) і ПАР - тест повинен бути зроблений за 72 години до в'їзду до Іспанії незалежно від того, чи вакциновані прибулі. Цим людям після прибуття до Іспанії також доведеться піти на карантин на 10-денний термін.

Штам COVID-19, який отримав у ВООЗ позначення "омікрон", було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може нести загрозу, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА