20:53 29.11.2021

У компанії Pfizer переконані в ефективності її препарату PAXLOVID проти штаму коронавірусу "омікрон"

2 хв читати
У компанії Pfizer переконані в ефективності її препарату PAXLOVID проти штаму коронавірусу "омікрон"

Розроблений компанією Pfizer для лікування COVID-19 препарат PAXLOVID має виявитися ефективним проти штаму коронавірусу "омікрон", оскільки створювався з урахуванням майбутніх можливих мутацій вірусу, заявив виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла.

"Це дає мені дуже, дуже високий рівень впевненості, що на лікування, лікування пероральним способом цей вірус не вплине. Коли справа доходить до вакцини, то поки що визначеності немає. Не думаю, ніби результат виявиться таким, що вакцини не захищають", - наводить його слова видання The Hill.

Він зазначив, що про варіант "омікрон" ще багато невідомо, і більше інформації стане доступною у найближчі тижні.

Також він нагадав, що Pfizer вже зараз готовий поставити 80 млн. доз PAXLOVID.

Pfizer на початку листопада заявив про ефективність своїх ліків від коронавірусу. У дослідженнях взяли участь 1,2 тис. пацієнтів із COVID-19, у яких хвороба могла розвинутися за несприятливим сценарієм. Імовірність їхньої госпіталізації була більш ніж мінімальною порівняно з тими, хто приймав плацебо. Крім того, ніхто з тих, хто пройшов курс лікування при дослідженні цих ліків, не помер, тоді як серед тих, хто приймав плацебо, зареєстровано 10 смертей.

Потім Pfizer повідомила, що направила запит до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США на схвалення застосування її експериментального препарату від коронавірусу під назвою PAXLOVID, щоб лікувати COVID-19 при слабкому або помірному перебігу захворювання у пацієнтів з підвищеним ризиком госпіталізації чи смерті".

Зазначалося, що у разі схвалення PAXLOVID стане першими ліками для лікування COVID-19 у вигляді таблеток. У документі наголошується, що препарат допомагає уникнути тяжкого перебігу COVID-19, що призводить до госпіталізації і смерті.

Зі свого боку адміністрація США уклала з Pfizer угоду на придбання 10 млн. курсів лікування PAXLOVID для лікування COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА