13:53 30.11.2021

Лероса викликали на допит до ДБР 1 грудня

2 хв читати
Лероса викликали на допит до ДБР 1 грудня

Позафракційний народний депутат Гео Лерос повідомив, що викликаний на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) на середу, 1 грудня, коли у Верховній Раді заплановано оголошення послання президента України Володимира Зеленського про внутрішній та зовнішній стан України.

"Спеціально викликають мене на допит на 1 грудня, щоб я не був присутній на посланні Зеленського! Мої адвокати цього дня не можуть бути присутніми, у них у цей час інші суди. Вони попросили перенести допит, на що отримали у відповідь погрози. Це перешкода депутатській діяльності!" - написав Лерос у Facebook.

Одночасно він наголосив, що слідчий міг викликати його будь-якого іншого дня або хоча б у другій половині дня в середу, і назвав те, що відбувається, "репресіями Зеленського".

Як повідомлялося, ДБР 12 листопада повідомило народному депутату України Гео Леросу про підозру в невиконанні рішення суду, яке набрало чинності. За інформацією прес-служби ДБР, ідеться про рішення Київського апеляційного суду від 11 серпня 2021 року про визнання недостовірною і такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформації про Дениса Єрмака, яку Лерос поширив у соцмережах у березні 2020 року. Суд зобов'язав нардепа спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст, рішення суду 11 серпня 2021 року набуло чинності.

Крім того, ДБР вручило підозру Леросу за демонстрацію непристойного жесту у стінах парламенту. Слідчі ДБР у рамках розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України).

4 листопада під час перебування президента України Володимира Зеленського в залі засідань парламенту слово попросив позафракційний народний депутат Гео Лерос (раніше виключений зі складу фракції "Слуга народу"). На початку свого виступу народний депутат назвав президента України "зрадником", після чого Стефанчук попросив вимкнути Леросу мікрофон. У відповідь Лерос показав непристойний жест.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА