08:58 01.12.2021

США посилять заходи тестування на COVID-19 для всіх прибулих, включно з американськими громадянами

1 хв читати
США посилять заходи тестування на COVID-19 для всіх прибулих, включно з американськими громадянами

Адміністрація США для запобігання розповсюдженню на території Штатів нового штаму коронавірусу "омікрон" готує суворіші вимоги до тестування для всіх, хто в'їжджає до країни, включно з американцями, повідомила газета The Washington Post з посиланням на джерела.

Передбачається, що всі, хто збирається в'їхати до США, повинні пройти тестування за день до вильоту незалежно від того, чи вони вакциновані чи ні, і з якої країни вилітають. До набуття чинності тестування необхідно пройти за три дні до посадки на рейс.

Крім того, розглядаються варіанти повторного тестування протягом трьох-п'яти днів з моменту прибуття та тижневого карантину навіть за негативних тестів. Порушники вимог можуть бути піддані штрафам.

Перелічені заходи закладено у проект наказу, підготовленого американськими Центрами з контролю та профілактики захворювань (CDC), який перебуває на розгляді посадових осіб МОЗ і Білого дому.

Спостерігачі не виключають, що про ці заходи може бути оголошено президентом Джо Байденом у четвер, коли він планує подати стратегію боротьби з інфекцією в зимовий період.

Президент, під час виступу у Мічигані, повідомив, що основою стратегії стануть вакцинація та ревакцинація, а не заходи щодо обмеження економічної діяльності. Він наголосив, що штам "омікрон" є фактором тривоги, але не паніки.

Проте з понеділка США припинили повітряне сполучення з вісьмома африканськими державами, де "омікрон" уже поширюється.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА