20:31 01.12.2021

Український політв'язень Іван Яцкін оголосив голодування – адвокат

2 хв читати
Український політв'язень Іван Яцкін оголосив голодування – адвокат

Громадянин України, кримчанин Іван Яцкін, незаконно засуджений російською окупаційною владою до 11 років позбавлення волі, оголосив голодування, повідомив його адвокат Микола Полозов.

"Український політв'язень Іван Яцкін все ще на етапі. З Краснодарського краю його перевезли до сумнозвісної тортурами ув'язнених Саратовської області. Конкретно в СІЗО-1 Саратова. На етапі щодо нього систематично здійснюють провокації. За те, що Іван Яцкін не дозволив у своїй присутності образливих висловлювань на адресу української нації та України з боку співробітників ФСВП, він зазнав утисків", - написав він у Facebook.

За інформацією адвоката, у Яцкіна відібрали всі ліки, також під час обшуку порвали єдину сумку для зберігання особистих речей. Крім того, українцю заборонили користуватися кіоском та купувати там воду, а вода в камері не придатна для споживання.

"Повністю ігнорується його стан здоров'я та заяви про надання медичної допомоги. За останніми відомостями від нього (зв'язку практично немає) Іван Яцкін оголосив голодування. З урахуванням його стану здоров'я, це може бути дуже небезпечно. Але як він просив передати, іншого виходу він не бачить", - повідомив Полозов.

У свою чергу уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова наголосила, що Яцкін страждає на хронічне захворювання ніг: запалення судин призвело до утворення трофічних виразок, в результаті чого відбувається нагноєння.

"Звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою забезпечити громадянинові України Івану Яцкіну належні умови утримання відповідно до міжнародних стандартів", - написала Денісова у Facebook.

Івана Яцкіна затримали у жовтні 2019 року у Сімферополі.

21 травня 2021 року у т.зв. "Верховному суді Криму" оголосили вирок за ст.275 КК РФ "державна зрада", засудивши кримчанина до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму, з обмеженням волі терміном один рік.

На початку листопада Івана Яцкіна етапували із Криму для відбування покарання за вироком т.зв. "Верховного суду Криму" у Кемеровську область.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА