08:50 04.12.2021

ООН запросила близько $375 млн для надання допомоги внутрішнім біженцям в Афганістані

2 хв читати
ООН запросила близько $375 млн для надання допомоги внутрішнім біженцям в Афганістані

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) звернулося до світової спільноти із закликом виділити $374,9 млн на надання міжнародної допомоги внутрішнім біженцям в Афганістані.

"На сьогодні в Афганістані налічується 3,5 млн внутрішньо переміщених осіб. При цьому 700 тис. афганців поповнили ці лави цього року", - йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті організації у суботу.

Зазначається, що переміщені особи в Афганістані потребують теплого одягу, палива для обігріву житла, теплого житла як такого, продуктів харчування та медикаментів.

"З немислимими позбавленнями афганці стикаються в умовах, коли температура починає опускатися нижче за нуль. Очікується, що температура знизиться до мінус 25 градусів за Цельсієм. А у багатьох переміщених сімей немає належного житла - найголовнішого, що необхідно в сильний мороз", - повідомляється на сайт ООН.

За даними організації, гуманітарна криза в Афганістані загострюється з кожним днем: близько 23 млн осіб (55% населення) страждають від гострого недоїдання, майже 9 млн із них зіткнулися з загрозою голоду.

З середини серпня поточного року Управління Верховного комісара ООН надало допомогу приблизно 700 тис. переміщених осіб у всій країні, а зараз намагається досягти більшого охоплення.

УВКБ доставляє допомогу в Афганістан із сусідніх країн та за допомогою повітряних гуманітарних рейсів. Наступного тижня заплановано п'ять рейсів літаків із вантажем УВКБ із Амману.

Зазначається, що для підтримки афганців у холодні зимові місяці УВКБ запустило глобальну зимову кампанію зі збирання коштів. Загалом на діяльність Управління в цій країні у 2022 році знадобиться $374,9 млн. США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА