15:48 04.12.2021

Саакашвілі в руставській в'язниці лікували психотропними препаратами, вважає незалежний лікар

2 хв читати
Саакашвілі в руставській в'язниці лікували психотропними препаратами, вважає незалежний лікар

Керівник грузинського центру "Емпатія" лікар Маріам Джишкаріані заявляє, що колишньому президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі лікарі в руставській в'язниці прописали досить високі дози психотропних препаратів, у яких не було необхідності.

"Таке зловживання психотропними препаратами за міжнародними стандартами можна розцінювати, як фармакологічні тортури та жорстоке поводження з пацієнтом", - сказала Джишкаріані в інтерв'ю грузинському телеканалу "Мтаварі архі".

Вона не виключає, що уряду та Міністерству юстиції Грузії доведеться відповісти в Страсбурзькому суді з прав людини на запитання, чому Саакашвілі прописали психотропні препарати у високих дозах.

"Наразі в Саакашвілі проявляється посттравматичний стресовий розлад, який потребує лікування тривалістю два-три місяці, але не в руставській в'язниці", - сказала Джишкаріані.

Лікарі центру "Емпатія" на альтернативній основі з діючим лікарським консиліумом двічі оглядали Саакашвілі у військовому госпіталі в Горі, де він проходить лікування.

Цивільна дружина Саакашвілі депутат Верховної Ради України Єлизавета Ясько, яка в суботу зустрілася з ним у госпіталі, повідомила журналістам, що до неї дійшла інформація про намір Мін'юсту Грузії найближчим часом повернути Саакашвілі в руставську в'язницю.

"Якщо це справді відбудеться (переведення Саакашвілі з госпіталю в Горі до руставської в'язниці), то означатиме його вбивство", - сказала Ясько.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі, таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його перевели до військового шпиталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА