08:39 06.12.2021

Китай надасть Афганістану ще $4,7 млн на боротьбу з голодом і холодом

1 хв читати
Китай надасть Афганістану ще $4,7 млн на боротьбу з голодом і холодом

 

Уряд Китаю надасть населенню Афганістану додатково $4,7 мільйона на боротьбу з голодом і холодом майбутньої зими, повідомив у понеділок посол Китаю в Афганістані Ван Ю.

"Китай надасть Афганістану ще 30 мільйонів юанів (4,7 мільйона доларів) продовольством на додаток до 200 мільйонів (юанів), які вже відправлено, щоб допомогти афганцям впоратися із суворою зимою", - написав Ван Ю у понеділок у Twitter.

Минулої суботи посольство Китаю в Кабулі пожертвувало 2 тис. продуктових пакетів нужденним людям у Кабулі та інших місцях. "Ми зробимо все можливе, щоб допомогти афганцям", - заявив тоді китайський дипломат.

23 листопада представник китайського МЗС Чжао Ліцзянь повідомляв про відправлення з китайського Сіньцзяну до Афганістану спеціального вантажного поїзда з понад 1 тис. тонн гуманітарної допомоги та предметів першої необхідності. "Це третій спеціальний вантажний поїзд з китайського Сіньцзяну до Афганістану. У комплект поставки входять одяг з ватною подушечкою, бавовняне взуття, ковдри, нан (традиційні коржики в Сіньцзяні) та сухий молочний чай", - повідомив тоді на брифінгу в Пекіні Ліцзянь.

"Понад 5000 тонн зерна і 3 мільйони доз вакцини COVID будуть відправлені партіями. Ми і надалі прислухатимемося до заклику і потреб афганського народу і гратимемо більш значну і конструктивну роль у наданні допомоги Афганістану у подоланні труднощів", - зазначив китайський дипломат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА