11:53 08.12.2021

Роботу над проектом Стратегії морської безпеки України завершено

1 хв читати
Роботу над проектом Стратегії морської безпеки України завершено

Міжвідомча робоча група завершила роботу над проектом Стратегії морської безпеки України, повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, проект ініціював президент України Володимир Зеленський, його було представлено на засіданні робочої групи під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова у вівторок.

Стратегію розроблено з урахуванням сучасного досвіду провідних морських держав світу, позицій учених із морського права, в ній враховано пропозиції 16 органів влади, громадських експертів та бізнес-асоціацій. Стратегія містить механізм її реалізації, координації та контролю, конкретні кількісні та якісні показники, її виконання пропонується покласти на Кабінет Міністрів України. Однією з головних цілей стратегії є перетворення України на активного морського гравця на міжнародній арені", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання зазначалося, що проблеми, пов'язані з розвитком України як морської держави, не вирішувалися комплексно через низку зовнішніх і внутрішніх чинників. Окрім агресивної політики РФ у Чорноморському регіоні, з-поміж головних загроз морській безпеці України у проекті чтратегії зазначені недостатня ефективність суб’єктів забезпечення морської безпеки та відсутність належного рівня внутрішньодержавної координації, занепад морської індустрії та внутрішнього водного транспорту, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА