08:52 09.12.2021

Гармаш про результати засідання ТКГ: Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні

2 хв читати
Гармаш про результати засідання ТКГ: Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні

Українська сторона підготувала документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ), заявив представник Донецька у ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні, якщо він влаштує всі сторони", - сказав він.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що на засіданні Тристоронньої контактної групи у середу, 8 грудня, буде вирішено три основних питання, зокрема припинення вогню та обміну утримуваними особами.

"Навіть зараз, коли ми зустрічаємося, у нас відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, в якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід зі складної ситуації принаймні у трьох питаннях: це повернення до режиму припинення вогню, друге питання - це обмін полоненими, і третє питання - відкриття КПВВ", - заявив Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у середу в Києві.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" виконувач обов'язків першого заступника голови Української делегації у ТКГ Андрій Костін, зазначеним документом є проект заяви Тристоронньої контактної групи про механізми щодо забезпечення безумовної реалізації заходів із посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

За його словами, проект розроблено з урахуванням проведених під час вчорашнього засідання ТКГ обговорень його ключових елементів і вже надіслано листом на ім'я спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні Мікко Кіннунена.

"У цьому самому листі міститься пропозиція щодо скликання сьогодні позачергового засідання ТКГ", - додав він.

Як зазначив спікер Української делегації у ТКГ Олексій Арестович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", під час учорашніх консультацій ТКГ сторони домовилися, що Україна надасть пакет власних пропозицій із гуманітарних питань та безпеки.

"Рішення про проведення позачергового засідання залежатиме від розгляду листа української сторони в ОБСЄ та РФ. Але сьогодні (9 грудня – ІФ) – навряд чи", - сказав Арестович.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА