13:44 09.12.2021

Директор НАБУ: Найближчим часом ми дізнаємося, чи є незворотною антикорупційна реформа в Україні

2 хв читати
Директор НАБУ: Найближчим часом ми дізнаємося, чи є незворотною антикорупційна реформа в Україні

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що найближчий рік покаже, чи антикорупційні процеси в Україні стануть незворотними.

"На сьогодні всі антикорупційні органи працюють як одне ціле, доповнюють один одного, ми вийшли на максимальний рівень своєї роботи у співпраці", - сказав Ситник у четвер у Києві на конференції "Сім років антикорупційної реформи", присвяченій Міжнародному дню боротьби з корупцією.

Також, за його словами, налагоджено роботу з міжнародними партнерами.

"Ми й надалі діятимемо не лише каральними методами, а й методами, які спрямовані на превенцію корупції, на виховання нульової толерантності до корупції в суспільстві", - запевнив Ситник.

Водночас директор НАБУ наголосив, що поки що зарано стверджувати про невідворотність антикорупційних процесів в Україні.

"Найближчий рік, я думаю, ми отримаємо відповідь, чи є незворотною антикорупційна реформа в Україні, чи є результати, які ми отримуємо в дуже складних умовах, незворотними", - сказав він.

За словами Ситника, протягом семи років були постійні спроби обмежити повноваження антикорупційних органів, позбавити повноважень. "Кожен антикорупційний орган, який починає ефективно працювати, завжди отримує якісь рішення – чи то парламенту, чи то Конституційного Суду, – які спрямовані на позбавлення їх повноважень", - зазначив директор НАБУ.

"Ми свою боротьбу не зупиняємо. І, незважаючи на те, що антикорупційна система зараз переживає зміну керівників, - зараз це стосується антикорупційної прокуратури, а найближчим часом це стосуватиметься антикорупційного бюро, - я вважаю, що сама система сформована, ефективна, інституційно незалежна і готова до подальших зрушень", - підсумував Ситник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА