07:47 11.12.2021

США загальмували постачання військової допомоги Україні - американський телеканал

2 хв читати
США загальмували постачання військової допомоги Україні - американський телеканал

Адміністрація президента США Джо Байдена відклала надання Україні пакету військової допомоги на суму $200 млн, підготовленого заздалегідь, повідомив телеканал NBC з посиланням на власні інформовані джерела.

Телеканал зазначив, що, як очікувалося, про виділення цього пакету допомоги мало бути офіційно оголошено минулого тижня, але Білий дім вирішив відкласти остаточне рішення. Це пов'язано з прагненням адміністрації "дати більше часу дипломатичним зусиллям з розрядки напруженості" в ситуації на українсько-російському кордоні та повідомленнями про вторгнення Росії в Україну, яке нібито готується.

Поки незрозуміло, що містить пакет допомоги на $200 млн. За повідомленнями джерел, Україна запросила системи протиповітряної оборони, протикорабельні ракети, більше протитанкових ракет Javelin, засоби радіоелектронного придушення, радіолокаційні системи, модернізовані артилерійські боєприпаси та медикаменти.

NBC зазначає, що позитивну відповідь на цей запит Київ отримав близько місяця тому, тому зараз український уряд "спантеличений" і не розуміє, чому допомога не надійшла, як це очікувалося.

Джерела телеканалу не виключають, що ця партія допомоги розглядається Білим домом як інструмент тиску на Москву, і буде поставлена у випадку, якщо Росія вдасться до воєнних дій проти України.

Раніше цього тижня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив журналістам, що Байден під час бесіди сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що в разі початку Росією атаки, США введуть жорсткі санкції проти Москви і розширять постачання військової допомоги Україні.

Телеканал CNN, посилаючись на представника американського держдепартаменту, повідомив, що частина стрілецької зброї та боєприпасів з раніше узгодженого пакета допомоги в $60 млн надійшла в Україну в четвер поточного тижня. Решта пакету має прибути на початку наступного року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА