15:07 15.12.2021

Зеленський запропонував президенту Азербайджану провести саміт Київ-Анкара-Баку в лютому

2 хв читати
Зеленський запропонував президенту Азербайджану провести саміт Київ-Анкара-Баку в лютому

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Брюсселя провів зустріч із президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим, під час якої було обговорено питання активізації двосторонньої співпраці між країнами, повідомляє прес-служба глави Української держави у середу.

Зазначено, що Зеленський подякував Алієву за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та звернувся щодо можливості приєднання Азербайджану до процесу звільнення незаконно утримуваних осіб.

"Питання звільнення громадян України, передусім кримських татар, яких незаконно утримують у Росії, є одним з моїх ключових пріоритетів. Буду вдячний вам за можливу допомогу в просуванні цього питання", – наголосив Зеленський.

Він також відзначив активізацію двосторонньої співпраці між країнами завдяки домовленостям, досягнутим у межах візиту до Азербайджану в грудні 2019 року.

"Глава Української держави нагадав, що у лютому 2022-го відзначатиметься 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном і Туреччиною. З огляду на це президент запропонував провести в лютому в Києві саміт за участю лідерів трьох держав", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що Зеленський також наголосив на транспортно-логістичному потенціалі співпраці між країнами, зокрема на необхідності активізації роботи для реалізації транзиту вантажів за маршрутом Європа – Кавказ – Азія з використанням залізничного та морського транспорту.

"Президент України нагадав про позитивний досвід співпраці нашої держави з азербайджанськими компаніями у спорудженні автомагістралей та транспортних розв'язок у межах Національної програми "Велике будівництво", - резюмують в Офісі президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА