21:32 15.12.2021

Зустріч у нормандському форматі не повинна бути "самітом заради саміту" - Зеленський

2 хв читати
Зустріч у нормандському форматі не повинна бути "самітом заради саміту" - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що чергова зустріч у нормандському форматі не повинна мати характер "саміту заради саміту".

"Щодо нормандської зустрічі – це не повинно бути "самітом заради саміту" або "зустріччю заради зустрічі", тим більше, що йдеться про безпекову ситуацію в нашій державі. Тим більше, що ми хочемо врегулювати кілька важливих питань. Найбільш важливі там питання - відкриття КПВВ. Я не хочу зараз говорити про ділянки розмінування тощо. Це також важливі, але технічні питання. Це повинні довести лідери нормандського формату до Росії. І результатом має бути зустріч у нормандському форматі, якщо Росія зацікавлена в вирішенні цього питання", - заявив Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів на саміті Східного партнерства.

Він додав, що ефективність роботи нормандського формату залежить від його результату.

"На жаль, якби це залежало лише від України, він би працював частіше і результативніше. Сьогодні нормандський формат працює від наполегливості Франції і Німеччини і, завдяки цій наполегливості, від бажання Російської Федерації. Тому ми працюємо над паралельними речами та кроками", - сказав він.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, Зеленський також заявив про готовність вітати нові можливі формати переговорів, на додаток до нормандського, які б допомогли припинити війну на Донбасі і принести мир в Україну.

"Ми за те, щоб переговори були в декількох форматах. Ми підтверджуємо готовність до Нормандського формату. Ми розмовляли і втрьох (з лідерами Німеччини та Франції – ІФ) – три країни Нормандського формату. Говорили про конкретні деталі, кроки щодо зустрічі в Нормандському форматі" , – розповів Зеленський.

За його словами, ця зустріч потрібна в контексті безпекової ситуації в Україні для врегулювання питання щодо повернення в режим повного припинення вогню, звільнення утримуваних осіб та відкриття двох КПВВ на лінії розмежування.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА