09:51 16.12.2021

Супертайфун "Рай" обрушився на Філіппіни

1 хв читати
Супертайфун "Рай" обрушився на Філіппіни

На Філіппіни обрушився супертайфун "Рай", десятки тисяч людей евакуювали до тимчасових притулків, повідомляє в четвер Управління атмосферних, геофізичних та астрономічних служб Філіппін.

Метеорологи повідомляють, що швидкість поривів вітру в супертайфуні "Рай", або "Одетта", як називають його в країні, сягає 230 км/год. Він обрушився на острів Сіаргао на сході Філіппін о 13:30 за місцевим часом і продовжує рухатися на захід зі швидкістю близько 25 км/год.

Як повідомляє агентство Associated Press, кілька південних та центральних провінцій отримали штормове попередження. Місцевих жителів попросили триматися осторонь прибережних та розташованих низько поселень, а також інших небезпечних районів у зв'язку із загрозою повеней, зсувів та приливних хвиль.

На траєкторії руху тайфуну розташовані близько 10 тис. поселень. Лише у провінції Східний Самар евакуювали понад 32 тис. людей.

Берегова охорона Філіппін заборонила морські подорожі в районах, що розташовані в зоні ризику, через що на мілину сіли майже 4 тис. пасажирів та працівників поромів і вантажних суден. Також було скасовано десятки перельотів.

Близько 20 штормів і тайфунів обрушується на Філіппіни щороку. Архіпелаг розташований у Тихоокеанському вулканічному вогненному кільці, в якому зосереджена більшість вулканів на Землі й відбувається багато стихійних лих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА