08:30 29.12.2021

"Укрзалізниця" запустила прямі поїзди з Василькова до Києва

2 хв читати
"Укрзалізниця" запустила прямі поїзди з Василькова до Києва

АТ "Укрзалізниця" завершило реконструкцію ділянки Васильків – Васильків-2, тепер приміські потяги курсуватимуть безпосередньо до центру Василькова, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"11 кілометрів – саме стільки залізничних колій потрібно було електрифікувати та відремонтувати для того, щоб з'єднати столицю з одним із ключових міст у багатомільйонній київській агломерації. У максимально короткі терміни налагодили необхідні процеси і вже сьогодні мешканці Василькова нарешті отримали комфортну альтернативу автомобільному транспорту", – розповідає Кубраков.

В "Укрзалізниці" очікують, що у будні пасажиропотік на маршруті досягатиме позначки 5-7 тисяч пасажирів на добу. Зазначається, що такі проекти як Kyiv City Express, Київська обхідна дорога допоможуть розвантажити Київ від заторів, а пасажирам розпочати планувати власний час подорожі.

За інформацією "УЗ", загалом у рамках реконструкції ділянки Васильків-Васильків-2 встановили 258 опор та електрифікували 11 км колій, модернізували 4 залізничні переїзди, капітально відремонтували понад 10 км колій, уклали майже 9 км плит безстикового шляху та розчистили смугу відведення від дерев та іншої рослинності. Також на ділянці запровадили сучасну мікропроцесорну систему стрілок та сигналів.

Крім того, збудовано нову пасажирську платформу у Василькові, розташовану в центрі міста, куди тепер курсуватимуть усі приміські потяги з Києва. Раніше вони прибували на станцію Васильків-1, яка, як не дивно, знаходиться у селищі Калинівка, що за 10 кілометрів від Василькова. Нова платформа має систему звукового сповіщення пасажирів, встановлено систему відеоспостереження та інформаційні табло.

Загалом між Києвом та Васильковом-2 щодня курсуватиме 18 рейсів приміських електропоїздів. Ранкові електропоїзди №6042 та 6046 Васильків-2 – Київ доїжджатимуть до столиці за 37 хвилин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА