12:07 12.01.2022

Суд залишив під вартою колишнього "голову" підпільної в'язниці "Ізоляція"

2 хв читати
Суд залишив під вартою колишнього "голову" підпільної в'язниці "Ізоляція"

Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою до 2 лютого голову незаконної в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція" Дениса Куликовського, затриманого СБУ у листопаді 2021 року.

"Клопотання старшого слідчого… ГСУ СБУ, погоджене з прокурором Офісу генпрокурора щодо продовження терміну застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити", - йдеться у рішенні суду від 29 грудня 2021 року, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відповідно до рішення суду, безальтернативний арешт продовжено до 2 лютого 2022 року.

У самому рішенні суду не зазначено імені підозрюваного, але, за інформацією джерела агентства в правоохоронних органах, ідеться про Куликовського. Також про це свідчить характер висунутих підозр та обставини справи.

Як повідомлялося, 9 листопада контррозвідники Служби безпеки України затримали в Києві колишнього бойовика терористичної організації "ДНР", голову незаконної в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція" Дениса Куликовського.

"За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і тортурах протиправних ув'язнених громадян України. Щодо колишнього бойовика здійснюються визначені законодавством процесуальні дії", - розповіли у відомстві.

Зловмисника було затримано в межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України: ст.149 (торгівля людьми); ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст.260 (створення непередбачених законом воєнізованих чи збройних формувань); ст.438 (порушення законів та звичаїв війни).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Глава Служби безпеки України Іван Баканов спростував інформацію про те, що колишній "голова" підпільної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку Денис Куликовський мав угоду зі слідством.

"Він не міг укладати жодних угод зі Службою безпеки України. Особисто зі мною він 100% жодних угод не укладав. Якби він відповідні угоди уклав, то я думаю, що його ніколи не затримали б, на моє особисте суб'єктивне переконання", – сказав Баканов на брифінгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА