14:50 22.01.2022

Зеленський на відкритті вантового мосту в Запоріжжі: наша мета - добудувати комплекс мостів у регіоні

2 хв читати
Зеленський на відкритті вантового мосту в Запоріжжі: наша мета - добудувати комплекс мостів у регіоні

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом у Запорізькій області з нагоди відкриття вантового мосту через Дніпро, заявив, що кінцевою метою проведеної роботи є завершення будівництва комплексу мостів у регіоні.

"Сьогодні ми об'єднуємо нашу державу не тільки словами. Сьогодні ми відкриваємо найвищий міст в Україні. Його почали (зводити - ІФ) у 2004 році ... як спадщину його передавали наступним поколінням чотири президенти України. Але все це вже в минулому, все це історія. Сьогодні ми з'єднуємо центр Запоріжжя та Хортицький район. Щодня жителі будуть швидше і зручніше добиратися на роботу і навчання. Важливо сказати, що наша кінцева мета - повністю добудувати мости, комплекс мостів і можливість руху в обидві сторони", - заявив Зеленський.

За його словами, зведення верхньої частини вантового мосту через Дніпро є тільки першим етапом.

"Але мені здається, дуже непоганим. 150 метрів або хмарочос у 50 поверхів - це висота його пілона. П’ять футбольних полів один за одним – це довжина цього прекрасного мосту. Понад 6 тис. тонн або, якщо порівнювати, 100 літаків "Мрія" – це вага всієї конструкції", - сказав він.

Як зазначив глава держави, на зведення мосту, "який будували майже 20 років", йому і його команді знадобилося лише 20 місяців.

"Цей міст назвали "Монументом корупції" багато років тому. Нехай він, нарешті, стане "Монументом єдності" - такий прекрасний запорізький міст у День Соборності. І я думаю, що всі ті погані традиції можуть вже піти в минуле", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА