11:57 28.01.2022

Адвокати Порошенка заявляють, що були готові захищати інтереси Порошенка в апеляційному суді

2 хв читати
Адвокати Порошенка заявляють, що були готові захищати інтереси Порошенка в апеляційному суді

Адвокати п'ятого президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка стверджують, що були готові до розгляду апеляцій у п'ятницю, а перенесення слухання пов'язане із тиском на Офіс генпрокурора.

"Ми приїхали до апеляційного суду, і нібито через те, що не надійшли матеріали справи, засідання не відбудеться…. Це справа, яка… ніколи не була суто юридичною… Ми повністю перейшли в політичну площину", - сказав адвокат Порошенко Ілля Новіков у залі судового засідання Київського апеляційного суду.

За його словами, не становило жодної складності передати матеріали справи з Печерського суду до апеляційного. "Чому вони не привезли ці матеріали та залишили нашу апеляційну скаргу без розгляду. Відбувається тиск на Офіс генпрокурора", - додав він.

За словами адвоката, головна мета слідства – провести одночасний допит Порошенка та Медведчука. "Порошенко не співпрацюватиме зі слідством для картинки... Це шоу не відбудеться", - сказав він.

"У тому, що сьогодні немає засідання, немає нашої провини... ми представили свої документи. Ми ознайомилися з апеляційною скаргою прокуратури... ми були готові сьогодні представляти інтереси Порошенка", - сказав адвокат Ігор Головань.

Він ще раз наголосив, що Порошенко не має зобов'язання брати участь у процесуальних діях. "Жодної участі в шоу, яке вони називають процесуальними діями, не буде", - підсумував адвокат.

Раніше Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали кримінальної справи.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань 20 грудня 2021 року повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Печерський райсуд Києва 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду за кордон. Отже, клопотання прокуратури, в якому вона просила про арешт Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд не задовольнив.

Порошенко заявив про обмеження його політичної діяльності у зв’язку з рішенням суду. Він та його захисники заявили, що подадуть апеляцію на це рішення суду. Офіс генпрокурора, у свою чергу, також повідомив про намір оскаржити ухвалу суду.

Державне бюро розслідувань очікує Порошенка на допит 31 січня 2022 року на 11:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА