13:05 03.02.2022

Ситуація з вибухом газу в багатоповерхівці у Кропивницькому на контролі у Зеленського - заступник голови Офісу президента

2 хв читати
Ситуація з вибухом газу в багатоповерхівці у Кропивницькому на контролі у Зеленського - заступник голови Офісу президента

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко прибув до м. Кропивницького, щоб забезпечити отримання у максимально стислий термін допомоги постраждалим від вибуху побутового газу в дев'ятиповерховому будинку.

"Уранці працюю в Кропивницькому, щоб люди, які постраждали від вибуху побутового газу, отримали допомогу в максимально стислий термін. Ситуація на контролі у президента Володимира Зеленського, голові області доручено якнайшвидше почати відновлювати будівлю. Сьогодні до 15:00 мають бути попередні висновки щодо того, коли можна розпочати роботи", - написав Тимошенко у Facebook.

За його словами, міська та обласна влада працюють разом, фінансуватиметься відновлення будівлі з резервного фонду міст та області, у разі потреби будуть виділені кошти з держбюджету.

Як повідомив Тимошенко, також розпочинає роботу комісія "Нафтогазу", яка має встановити причини вибуху.

Як повідомлялося, 2 лютого о 15:59 у м. Кропивницькому сталася пожежа у квартирі дев'ятиповерхового житлового будинку, після чого виник вибух. Загинула одна людина, ще троє постраждали, зокрема двоє дітей, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Вибух пошкодив вікна, міжквартирну перегородку, перекриття між другим і третім поверхами під'їзду (у межах квартири) та вікна поруч розташованих будинків, кількість яких наразі уточнюють. Місцеві органи влади організували тимчасове відселення мешканців будинку до готелю.

У поліції повідомили, що з метою розслідування обставин пригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА