07:49 04.02.2022

Наказ МОН про повторний конкурс на посаду президента НаУКМА скасують

2 хв читати
Наказ МОН про повторний конкурс на посаду президента НаУКМА скасують

Наказ Міністерства освіти і науки про оголошення повторного конкурсу на посаду президента Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) буде скасовано, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Завершена зустріч тривалістю понад три години за участю Прем'єр-міністра України, Міністра освіти і науки, голови комітету (Верховної Ради – ІФ) з освіти, народних депутатів, і головне – "могилянців" на чолі з почесним президентом НаУКМА В'ячеславом Брюховецьким. Компроміс щодо виборів у Національний університет "Києво-Могилянська академія" знайдено. Наказ МОН про оголошення нових виборів буде скасовано", - написав Стефанчук у Facebook у ніч із четверга на п'ятницю.

Він наголосив, що вибір "могилянців" – святий і ніхто на нього не має права посягати.

"Дякую всім учасникам наради, що не лише слухали, а й почули один одного. Vivat Academia! Vivant professores!", - зазначив спікер парламенту.

Раніше повідомлялося, що органи студентського самоврядування НаУКМА оголосили страйк і мають намір вийти у п'ятницю, 4 лютого, на пікет.

Згідно з заявою, з ініціативи студентів вишу створено страйковий комітет з організації акцій протесту проти рішення міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

До страйкового комітету приєдналися представники органів студентського самоврядування, а саме Студентської колегії та Конференції студентів, керівники студентських організацій, представники викладачів та працівників університету.

Також повідомляється, що 4 лютого під будівлею Кабінету міністрів пройде мітинг "Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!"

Як повідомлялося, 2 лютого Міносвіти оголосило повторний конкурс на обіймання посади президента вишу, вибори мають відбутися 27 квітня.

Зазначається, що таке рішення ухвалено через те, що за результатами засідання експертно-кадрової комісії міністерства встановлено порушення законодавства та Статуту університету у процесі проведення виборів Києво-Могилянської академії.

Наглядова рада Києво-Могилянської академії засуджує рішення Міносвіти про оголошення повторного конкурсу на посаду президента вишу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповідь про ступінь готовності фортифікаційних рубежів

Міносвіти розподілило 18,8 млрд грн між 134 вишами, найбільше отримали Київська й Львівська політехніки

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 7 осіб, серед них 6 дітей - обладміністрація

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА