15:56 08.02.2022

Ткаченко закликає іноземні ЗМІ не легітимізувати тероризм, даючи майданчик російським найманцям

2 хв читати
Ткаченко закликає іноземні ЗМІ не легітимізувати тероризм, даючи майданчик російським найманцям

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко закликає іноземні засоби масової інформації не надавати майданчик для російських найманців із "ДНР" та "ЛНР", оскільки цим вони легітимізують терористичну діяльність, повідомляє пресслужба міністерства у вівторок.

"Останнім часом серед іноземних ЗМІ з'являється все більше публікацій або інтерв'ю з так званими лідерами так званої республіки, яка визнана Українською державою як терористичне угруповання. Інтерв'ю записано в окупованому Донецьку. Останній такий випадок трапився з Reuters – тому вирішив відреагувати. Цитувати терористів я не збираюся, скажу лише, що їхня риторика майже за вісім років не змінилася і у двох словах виглядає як "Путін, памагі", - зазначив Ткаченко.

"Але в мене питання не до бойовиків, оцінку діям яких дасть або суд, або трибунал, а до журналістів, які під соусом стандартів давати інформацію усіх сторін – легітимізують тероризм. Разом з цим даючи злочинцям майданчик для озвучування ідей Кремля", - наголосив глава відомства.

Міністр також вважає, що іноземний журналіст має право відвідати тимчасово окуповану територію, але зробити це має виключно через українські пункти пропуску вздовж лінії розмежування.

"Перетин в інакший спосіб вважатиметься порушенням законодавства України та матиме відповідні санкції незалежно від того, журналіст якої країни його вчинив. Бо перед тим, як їхати туди та писати, варто виважено обмірковувати, який внесок у підтримку тероризму це може зробити", - додав Ткаченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА