12:34 16.02.2022

У Міноборони України визнають, що хакерам вдалося знайти вразливі місця в коді сайту відомства

2 хв читати
У Міноборони України визнають, що хакерам вдалося знайти вразливі місця в коді сайту відомства

Офіційний сайт Міністерства оборони України у вівторок зазнав безпрецедентної DDoS-атаки, спрямованої на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Зловмисники напевно знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Ми можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалося", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що фахівці Міноборони за підтримки всіх суб'єктів, причетних до гарантування кібербезпеки, здійснили налаштування додаткового захисту та виконали технічні роботи для відновлення штатного функціонування веб-порталу.

"Нам також запропонували підтримку партнери зі США, надавши технічні консультації та сервіси додаткового захисту, що вкотре є підтвердженням політичних домовленостей щодо співпраці у сфері кібербезпеки, досягнутих ще в листопаді 2021 року", - зазначають у Міноборони.

Там додають, що перш ніж відновити роботу сайту фахівці відомства "з'ясували причини порушення його функціонування, скоординували свої дії з НКЦК РНБО, СБУ, Держспецзв'язку, а також із фахівцями інших структур, які також зазнали атаки".

"Така кібератака на сайт Міністерства оборони України дала нам можливість укріпити кіберзахист сайту та налагодити тісну співпрацю і з закордонними партнерами, і між колегами із різних українських відомств. Міністерство оборони України без надлишкового трагізму, але з обачливістю усвідомлює, що атаки триватимуть й інколи призводитимуть до тимчасового порушення його роботи, принаймні допоки сайт не буде професійно оновлено. Оновлення програмного забезпечення сайту заплановане й відбудеться в плановому порядку", - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося, у вівторок, 15 лютого, в Україні спостерігалися збої в роботі офіційного сайту Міноборони і ЗСУ, а також сервісів двох держбанків.

Так, під час спроби перейти на сайт українського оборонного відомства користувачі отримують повідомлення "сторінка недоступна" і "не вдається отримати доступ до сайту". Такий самий результат користувачі отримують під час спроби перейти на сайт Збройних сил України.

Крім того, клієнти державних ПриватБанку та Ощадбанку повідомляють про перебої в роботі мобільних застосунків. Зокрема, було помічено проблеми з запуском програми та проведенням платежів.

Зі свого боку пресслужба ПриватБанку заперечувала наявність перебоїв у роботі банку й називала повідомлення про них "дезінформаційними". В Ощадбанку заявили про те, що вже "усувають неполадки".

Пізніше стало відомо, що команда програми "Дія" відбила хакерські атаки з чотирьох країн - Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану.

DDoS атака - організація великої кількості запитів до сервера, що перевищує можливість сервера або відповідного інтернет-каналу, з метою зробити ресурси недоступними для користувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА