20:47 18.02.2022

Україна сподівається на засідання ТКГ у суботу

1 хв читати
Україна сподівається на засідання ТКГ у суботу

Віцепрем'єр – міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що українська сторона сподівається на проведення позачергового раунду засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у суботу 19 лютого.

"Ми направили пропозицію на проведення засідання ТКГ (18 лютого – ІФ). Але, як ви всі вже бачили, РФ сьогодні відмовилася від участі. Сподіватимемося, що завтра ми все-таки зможемо зібратися в режимі Тристоронньої контактної групи", - заявила Верещук на брифінгу щодо ситуації на Донбасі в Офісі президента України в п'ятницю.

Вона також додала, що на сьогодні Україна звертається до всіх міжнародних інстанцій, проте РФ, яка заперечує свою участь в ескалації, відмовляється брати участь у будь-якому переговорному майданчику.

"Про що це свідчить? Це слабка сторона, якщо вони відмовляються надати пояснення, факти, показати всі фотодокази, які свідчили про те, що, наприклад, Україна порушує режим перемир'я – але ж цього немає. Ми всі факти надаємо, до того ж, письмово і аудіо всіляких джерел. Ми пояснюємо, що ми не хочемо провокувати, не хочемо ескалації і достеменно не хочемо, щоб страждало мирне населення", - наголосила вона.

Як повідомили напередодні в Українській делегації в ТКГ, російська сторона відмовилася брати участь у позачерговому засіданні увечері 18 лютого, яке ініціювало українська сторона у зв'язку з обстрілами на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА