21:49 01.03.2022

Росія має припинити бомбардування українських міст, перш ніж можна буде розпочати змістовні переговори щодо припинення вогню - Зеленський в інтерв'ю Reuters

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має припинити бомбардування українських міст, перш ніж можна буде розпочати змістовні переговори щодо припинення вогню.

"Необхідно хоча б припинити бомбардувати людей, просто припинити бомбардувати, а потім сідати за стіл переговорів", - заявив Зеленський в інтерв'ю агентству Reuters у вівторок.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, глава держави додав, що не має великих очікувань від нинішнього формату українсько-російських переговорів щодо припинення вогню, проте цивілізований світ має саджати президента Російської Федерації Володимира Путіна за стіл переговорів, доки не пізно.

"Я не чекаю великих результатів, тому що віра в такий формат, починаючи з Мінська, втрачається. Тут є бажання людей закінчити цю війну. І в цьому бажанні, окрім слів "я бажаю", "ми хочемо" чи постійних закликів, що "Україна не виконує "Мінськ", треба ще щодня працювати. Сідати, шукати діалог", - сказав Зеленський.

Зеленський також повідомив, що не побачив конкретики від першої зустрічі української та російської делегацій, що відбулася в районі кордону України та Республіки Білорусь.

"Я поки що не відчуваю від цього складу і цієї першої зустрічі конкретики. Єдине - це один відсоток того, що вони зможуть зустрітися та проговорити ті чи інші кроки вперед", - сказав президент.

Він наголосив, що Україна боротиметься проти окупанта стільки, скільки буде потрібно і висловив сподівання, що війна не триватиме довго.

"Світ уже розуміє, що треба садити за стіл переговорів президента Російської Федерації, доки з ним готові сісти за стіл переговорів. Я так вважаю", - зауважив Володимир Зеленський, зазначивши, що не може сказати скільки часу для цього потрібно.

"Це вже не вимірюється грошима. Це, на жаль, вимірюється людьми. Людей не буває надто багато", - додав він, наголосивши, що через війну та вторгнення Росії Україна не має часу на довгі бюрократичні процедури та затягування вирішення питань, адже війна триває, щодня гинуть люди і потрібна допомога.

"У цій війні є конкретика. Конкретика, щоб вижити і щось зробити. Тому всі ми діємо швидко. Тому армія робить все швидко. Тому ми захищаємо нашу державу швидко. І так само, якщо нам хочуть допомогти, всі мають швидко діяти", - додав він.

Джерело: https://www.reuters.com/world/ukraines-president-russia-stop-your-bombs-before-ceasefire-talks-can

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА