17:06 08.03.2022

Мінагрополітики обіцяє видавати ліцензії на агроекспорт протягом доби

2 хв читати

Експортери української пшениці, меслина (суміші пшениці та жита), кукурудзи, соняшникової олії, а також курячого м'яса та яєць повинні будуть отримувати ліцензії для їх вивезення за кордон, запит на отримання ліцензій оброблятимуть не більше ніж 24 години, заявляє міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

На своїй сторінці у Facebook він уточнив, що для отримання ліцензії виробники мають надіслати на електронні адреси Міністерства економіки ([email protected] або [email protected]) заявку на видачу ліцензії, заповнену за формою №991 "Про порядок ліцензування експорту товарів"; лист-звернення у довільній формі з проханням видати ліцензію; а також будь-який документ, що підтверджує постачання (наприклад, контракт із контрагентом).

За його словами, фітосанітарні сертифікати на експорт можна отримати в будь-якій установі, де проводять відповідну експертизу.

Як повідомлялося, уряд України 7 березня розширив перелік товарів, дозвіл на експорт яких видаватиме Мінекономіки. Ліцензуванню відтепер підлягає експорт пшениці, кукурудзи, м'яса птиці, курячих яєць та олії.

Крім того, уряд запровадив нульові квоти на експорт у 2022 році жита, вівса, гречки, проса, цукру та солі, придатної для споживання людьми.

Також запроваджено нульові квоти на експорт живої великої рогатої худоби та її мороженого м'яса, "м'яса та їстівних м'ясних субпродуктів, солоних або в розсолі, сушених або копчених; їстівного борошна з м'яса або м'ясних субпродуктів: м'яса великої рогатої худоби".

Джерело: https://www.facebook.com/RM.Leshchenko/posts/488494856265046

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха Варфоломія.

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА