19:33 11.03.2022

British American Tobacco йде з РФ

1 хв читати

British American Tobacco plc (SPB: BTI) (BAT), один із найбільших у світі виробників тютюнової продукції, вирішив піти з російського ринку.

У п'ятницю BAT ініціювала процес передання бізнесу в РФ відповідно до міжнародного та місцевого законодавства, повідомила компанія. Після завершення цього процесу BAT більше не буде представлена на російському ринку.

Вона зазначила, що продовжує виплати 2,5 тис. співробітникам у РФ і пообіцяла зробити все можливе, щоб забезпечити їхню зайнятість у майбутньому.

Компанія дійшла висновку, що її право власності на російський бізнес "не є стійким у поточних умовах", йдеться в повідомленні.

Через рішення щодо російського бізнесу, а також невизначеності навколо РФ і України, що зберігається, і можливого впливу на решту бізнес-групи вона переглянула свій річний прогноз. Наразі BAT очікує зростання виручки з 2022 року на 2-4%.

На РФ та Україну за підсумками 2021 року припало 3% виручки групи та трохи менше 3% скоригованого операційного прибутку.

Раніше на цьому тижні BAT оголосила, що призупиняє заплановані інвестиції в РФ і зосередиться на активному портфелі тютюнових виробів місцевого виробництва, включно з виробами з тютюну.

У РФ BAT володіє тютюновою фабрикою у Санкт-Петербурзі. Портфель брендів містить марки Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Lucky Strike та ін. Компанія також виготовляє тютюнові стіки для своїх систем нагрівання тютюну Glo.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА